Ubytovanie

Jul 09, 2012
Katarína Kopoldová napísal
0votes
Zverejnený
Odpovedať
1 Answer
Jul 09, 2012
Katarína Kopoldová agent napísal
Ponúkame ubytovania v rezidenciách alebo hoteloch základného (zodpovedajúce úrovni 0-2*), stredného (zodpovedajúce úrovni 2-3*) alebo vyššieho štandardu (zodpovedajúce úrovni 3 a viac *). Kým rezidencie poskytujú ubytovanie vo forme štúdií a apartmánov s vlastným kuchynským kútom (a teda väčšinou bez možnosti priplatenia stravy) a často, mimo rezidencií vyššieho štandardu, nemajú žiadne ďalšie vybavenie okrem lyžiarne, hotely sú vybavené stálou recepciou, ubytovaniami bez kuchynského kúta a často ponúkajú možnosť stravovania a iné služby. Pod chaletom sa rozumie luxusná alpská chata s rôznymi ubytovaniami a spoločnými priestormi.

Ubytovanie v rezidenciách základného štandardu je väčšinou v účelne, ale pritom plošne aj priestorovo veľmi úsporne vybavených štúdiách alebo apartmánoch (ďalej aj byt) typu jedno- alebo dvojgarsónky, nachádzajúcich sa okrem výnimiek spravidla v anonymných rezidenciách s časovo obmedzenou recepciou (nie je všade). Jednotlivé rezidencie sú od svahov a lanoviek rôzne vzdialené, sú však priamo dostupné pešo či na lyžiach (t.j. bez potreby dochádzania autom). Obrázky ubytovaní použité v katalógu a na internetovej stránke majú ilustračný charakter. Nemusí ísť o konkrétnu rezidenciu alebo byt, použité pri vašom zájazde. Popisy ubytovaní a dostupných aktivít sú len orientačné. Rozdielna kvalita lôžok v bytoch, odlišnosť bytov (napr. veľkosť, poloha, vybavenosť), rozdielne výhľady a pod. nemajú vplyv na cenu zájazdu. Každé lôžko v byte sa považuje za plnohodnotné. Za prístelku sa tak nepovažuje ani rozkladacie, vyťahovacie či sklápacie lôžko. Horné lôžko poschodovej postele nie je vhodné pre deti do 6 rokov. Lôžka môžu byť aj v miestnosti bez okien. Jednotlivé typy ubytovania (štúdiá, apartmány, izby) nemôžu byť obsadené vyšším počtom osôb, než pre aký je ubytovanie určené.

V prípade záujmu o ubytovanie v termínoch, resp. objektoch neuvedených v katalógu, môže CK HITKA zabezpečiť na vyžiadanie aj takéto služby. Vyšší štandard ubytovania (aj čo sa týka veľkosti ubytovacieho priestoru) je obvykle spojený s vyššou cenou. V prípade vyšších nárokov na ubytovanie, ako je uvedené v katalógovej ponuke, by mal objednávateľ vo vlastnom záujme CK na túto skutočnosť upozorniť vopred. Pokiaľ tak neurobí ešte pred objednaním lyžiarskeho zájazdu, vystavuje sa riziku storno poplatkov alebo prípadnej vlastnej nespokojnosti s ponúknutým štandardom ubytovania. Dovolíme si upozorniť na možnosť (náročným ju aj doporučujeme) obsadenia bytov aj nižším počtom osôb ako je ich kapacita. Cenu vám vykalkulujeme. Získate tak priestrannejšie a kvalitnejšie ubytovanie, i keď s cenou tomu primeranou. Pri vlastnej doprave je objednávateľ resp. účastník lyžiarskeho zájazdu sám zodpovedný za dodržanie termínu a času začiatku a ukončenia pobytu (ubytovania). CK HITKA ani správca ubytovacieho zariadenia nie sú zodpovední v prípade krádeže, straty alebo poškodenia osobných predmetov účastníka lyžiarskeho zájazdu, ak k tomu dôjde v ubytovacích priestoroch (štúdio, apartmám, izba a pod.). Platí to aj pre spoločné priestory ubytovacieho zariadenia (hala, chodba, lyžiareň a pod.), alebo parkovisko.